Versenyeredmények

Kortárs Könyvfalók

A pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskola által szervezett Kortárs Könyvfalók olvasási vetélkedőre iskolánk 5 csapattal nevezett be. Közülük az egész tanéves eredményeik alapján 3 hosszúhetényi csapat jutott a májusi megyei döntőbe, ahová korcsoportonként az 5 legmagasabb pontszámot elért csapatot hívták be. Az 5.-6. osztályosok mezőnyében 37 kortárs induló csapat közül Piffkó Julianna, Kozmáry Kamilla és Parrag Veronika csapata a 3. helyen végzett. A 7.-8. osztályosok mezőnyében, ahol 21 csapat mérte össze tudását, Jánosi Kincső, Lieber Viola és Czentner Blanka csapata szerezte meg az 1. helyezést. Viszocsánszki Anna, Ilka Boglárka és Fehér Dorka csapata a 4. helyen végzett. Felkészítők: Vérné dr. Zabundia Rózsa, Folkmann Judit és Barbalics Beáta.

 

 

Városi anyanyelvi verseny

 A Köztársaság Téri Általános Iskola az idei tanévben 10. alkalommal rendezte meg városi anyanyelvi versenyét az 5. és 6. osztályos tanulóknak, amelyen közel 130 versenyző vett részt a pécsi és a környékbeli általános iskolákból. Hosszúhetényből 10 tanuló indult az egész éves versenyen, és közülük a 3 levelezős forduló után 4-en jutottak a május 3-ai döntőbe a legjobb 28 közé. A döntőben a következő egyéni eredmények születtek: Parrag Veronika  3., Varga Bertalan 5., Jánosi Emőke 14., Kaáli-Nagy Villő 15. helyezés. A hetényi diákok csapatversenyben a 2. helyen végeztek.

Felkészítő tanáruk: Barbalics Beáta.

Katasztrófavédelmi verseny területi fordulóján elért eredményeink:

I. csapat: Vég Roland, Harmath Balázs, Szokola Réka, Rácz Márk, 7. helyezettek.

II. csapat: Amrein Richárd, Csőke Márk, Wágner Bettina, Tóth Fanni, 2. helyezettek

A természettudományi munkaközösség hírei

A XXVIII. Bátaszéki Matematikaverseny iskolai fordulójáról Barabás Benedek 5. b osztályos tanuló bejutott a területi fordulóra.

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján 11 tanulónk vett részt.

Barabás Benedek 5.b osztályos tanuló a Baranya megyei listán a 217 versenyzőből az előkelő 8. helyezést érte el. Ezzel jogot szerzett a Töprengő Klub foglalkozásainak ingyenes látogatására.

Bodó Bendegúz 6.a osztályos tanuló a 206 versenyzőből 21. lett.

Nyisztor Álmos 7.a osztályos tanuló a Dr. Árokszállásy Zoltán biológia-környezetvédelmi verseny megyei fordulójából továbbjutott az országos megmérettetésre, ahol a 7-8. évfolyamosok között 15. helyezett lett.

Felkészítő tanára: Nyisztor Zsolt

 

Jánosi Kincső 8.b osztályos tanuló a Curie Kémiaverseny 3 levelezős fordulójának összesített eredménye alapján bejutott a területi fordulóra, ahol 2. helyezést ért el.

A TIT Kalmár László Matematika Verseny megyei fordulóján iskolánkat Szám Levente 4.a osztályos és Barabás Benedek 5.b osztályos tanuló képviselte.

Szám Levente 13. helyezést, Barabás Benedek 9. helyezést ért el. Teljesítményükkel meghívást nyertek a Töprengő Klub foglalkozásaira.

A Szondi József Területi Matematika Emlékversenyen, Pécsváradon, iskolánkat 6 tanuló képviselte.

Az ötödik évfolyam versenyét Barabás Benedek maximális pontszámmal megnyerte.

Második helyezett Varga Bertalan lett.

Hajdu Karsa 4. b osztályos tanuló 4. helyezést ért el.

Teljesítményükhöz gratulálunk!

SNI és BTM tanulók szépíró versenye.

Az iskolai fordulóból továbbjutottak a megyei fordulóba:

Jungvirt Erik 2.b, Grúber Dalma 5.a, Nyisztor Zselyke 5.a, Karikás Mirtill 6.a, Sztojka Renátó Rudolf 7.a, Jeftuhov Viktória 8.b osztályos tanulók.

Koordinátor: Nagyné Gombár Teréz

 

Megyei népdaléneklési verseny.

Március 1-2 -án Pécsett rendezték meg a megyei népdaléneklési versenyt, ahol tanulóink a következő eredményeket érték el:

Ezüst minősítés: Bartalovics Zsófia, Kaáli-Nagy Villő Janka

Arany minősítés: Katona Ildikó

Kiemelt arany: Reinhardt Júlia, Molnár Veronika, Jánosi Emőke és Kruzsely Pálma Kata

Felkészítő tanárok: Detrich Pálné, Detrcih Zsófia, Gunszt Andrea

Fekete István értő- és hangosolvasási verseny.

A Berkesdi Fekete István Általános Iskolában idén januárban is megtartották a megye kisiskoláinak értő- és hangosolvasási versenyét. A vetélkedőn a 6.-7. osztályos tanulók Fekete István A koppányi aga testamentuma című regényéhez kapcsolódó szövegértési feladatlapot töltöttek ki, illetve egy regényrészletet olvastak fel a zsűri előtt. Az összesített versenyben Kozmáry Kamilla és Piffkó Julianna, iskolánk 6. osztályos tanulói – ugyanolyan pontszámmal – a megosztott 4. helyen végeztek. Piffkó Julianna a mezőny legjobb szövegértőjeként – 92 %-os írásbeli eredményével – kiemelkedő teljesítményéért Különdíjban részesült.

Felkészítő tanáruk: Barbalics Beáta.

 

 

Az oldalt készítette:
www.weblapok-olcson.hu